Partnereink:
  : menü : termékek : lakóházak


Lakóházak

Több szerkezetű épületet, lakóházat készíthetünk.

Fő csoportosításuk a következő:
- könnyűszerkezetű lakóház
- gerendaházak

A vásárló (építtető) igényeknek megfelelően tervezzük, alakítjuk ki.

"Könnyűszerkezetű" lakóház
A könnyűszerkezetes házak jelenleg a termékeink közül az alacsony árkategóriájú, családi ház építésére alkalmas házépítési megoldást jelentik. Ezek a házak minden esetben masszív belső vázszerkezetre épülnek. Az alkalmazott homlokzati és belső szigetelő anyagnak köszönhetően ezek a házak kiváló hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek, így a könnyűszerkezetes, vakolt házak családi háznak és nyaralónak egyaránt alkalmasak.

A szerkezethez felhasznált alapanyag:
KVH (Konstrukciós fa)
és, vagy 50x100, 50x150, 75×150, 100×100, 100×150 vagy 150x150 mm keresztmetszetű fűrészáru.

Hogyan készül? Lásd lentebb!
  Gerendaház
A vékony (42 mm) gerendás házak jelenleg a termékeink közül a legolcsóbb házépítési megoldást jelentik. A gyalult gerenda önállóan is alkalmazható idény jellegű épületek falazatának kialakítására, de a fának és a kiegészítőként alkalmazott szigetelő anyagnak köszönhetően, szigetelve ezek a házak még kiválóbb hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek. A vékony gerendából épült házak családi háznak és nyaralónak egyaránt alkalmasak.
A vastag (95 mm-es, vagy 115 mm) gerendás házak jelenleg a termékeink közül a legmagasabb árkategóriájúak. Családi ház építésére az ideális házépítési megoldást jelentik. Jellemzőiben hasonló a vékony egyenes gerendás házakhoz, azonban a vastag gerenda profil egy kicsit "masszívab" jelleget ad a háznak, nem beszélve a még kedvezőbb szigetelésről. A vastag gerendából épült házak, családi háznak és nyaralónak szintén kiválóan alkalmasak.

A szerkezethez felhasznált alapanyag:
KVH (Konstrukciós fa)
és, vagy 40, 60, 70, 90 és 100 mm keresztmetszetű gerenda, 50x100, 50x150, 75×150, 100×100, 100×150 vagy 150x150 mm keresztmetszetű fűrészárú.

Hogyan készül? Lásd lentebb!


Alapozás:

egyező a könnyűszerkezetes és a gerendaházaknál


 
Földmunka, talaj előkészítés, pontalapok fúrása


Szerkezetépítés:

Könnyűszerkezetes ház   Gerendaház 


Talpgerendák lerakása, rögzítése

 
Teherhordó vázszerkezet építése


Referenciák
Magyarország:
Sopron, Orfű, Hódmezővásárhely, Pécel, Komárom, Apostag, Baracs, Nagykovácsi, Szentes